Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Μαμ για την όρεξη

Η αμαρτωλά κοιλιόδουλη φύση του Δόκιμου αργά ή γρήγορα επιστρέφει και εκδικείται για όλες εκείνες τις μέρες που ο δούλος του Κυρίου τρεφόταν με σαλάτες, σούπες και όσπρια... Ακολουθεί ακόμη ένα ποστ με παραδείγματα μαμ (όσοι δεν γνωρίζετε την ορολογία δείτε αυτό το παλαιότερο ποστ) από ταξίδια του παρελθόντος.

Το μπεργκέρι το καλό, πέρα από το ζουμερό handmade μπιφτέκι,έχει μέσα σαλάτα, μπέικον και αβοκάντο! Σερβίρεται με τηγανητές πατάτες για ένα πλήρες και θρεπτικό τα μάλα γεύμα. Από επίσκεψη στο πανέμορφο Bath.

Beef carbonnade να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Είδος βελγικού στιφάδου με μοσχαρίσιο κρέας που ψήνεται (συνήθως) με μπύρα, κρεμμύδια και μυρωδικά. Τρώγεται αυστηρά συνοδεία μπύρας! Από επίσκεψη στη μαγευτική Brugge.

Σπιτική μπουγάτσα με έτοιμο μεν φύλλο αλλά πολύ φροντίδα - και πολύ κανέλα και ζάχαρη! Η νοστιμότατη κρέμα τρώγεται και μόνη της, απλά κάντε επάλειψη σε μία φέτα ψωμιού! Από επίσκεψη σε σπίτι φίλων στη ζεστή Λευκωσία.

Φρεσκοκομμένος εσπρέσσο (κάθε γουλιά και 2 ώρες ξενύχτι) και τρούφες σοκολάτας (τύφλα να'χει ο Παρλιάρος) από το περίφημο Monmouth Coffee. Υπολογίστε ανα μέσο όρο 15' αναμονής. Από επίσκεψη στο λατρεμένο Λονδίνο.

2 σχόλια:

paraxeno pirouni είπε...

Ψηφίζω βελγικό μπυροστιφάδο (χωρίς να είμαι και τόσο φίλη του κρέατος, αλλά φαίνεται όντως νοστιμότατο!) και σοκολατένιες τρούφες-τύφλα-να 'χει-ο Παρλιάρος, με ή χωρίς εσπρέσσο.
Καλοτρώς στις ιεραποστολές Δόκιμε! :)

Dokimos είπε...

E, ti na kaneis mwre, ekei sta xena pou phgainoume prepei na trwme na kardamwsoume :)

Kala oi troufes den paizontai, prepei na deixnw megalh autosygkrathsh gia na mhn katabroxthisw miso kilo me th mia!