Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Euro 2012: φουλ για τελικό

Αρχίζει το ματς! Όσοι παλιοί αναγνώστες /-στριες (αντέχετε ακόμα να) μας διαβάζετε, γνωρίζετε ότι αγαπάμε τη μπάλα αλλά δεν ασχολούμαστε ιδιαίτερα. Εν τούτοις, δεν χάνουμε την ευκαιρία όποτε μπορούμε να παρακολουθήσουμε ντέρμπι, κρίσιμα παιχνίδια και μεγάλες διοργανώσεις όπως το φετινό Γιούρο που γίνεται σε Πολωνία & Ουκρανία.


Από το ξεκίνημα της διοργάνωσης δεν τρέφαμε αυταπάτες για υπέρβαση της Εθνικής ομάδας και επανάληψη των ''μεγαλείων'' του 2004. Όπως θα έλεγε και ο μέγας Αλέφαντος, τέτοια θαύματα γίνονται μία φορά στα χίλια χρόνια... Έτσι λοιπόν, χαλαροί, είδαμε τα ματσάκια με φίλους, κάναμε την πλάκα μας και πλήρως ευχαριστημένοι με την πορεία των διεθνών μας μέχρι το προημιτελικά, μπορούμε πλέον να επικεντρωθούμε στα δύο ζευγάρια των ημιτελικών.

Σήμερα, 27 Ιουνίου, έχουμε το πρώτο ζευγάρι: Ισπανία VS. Πορτογαλία. Πεσμένοι σε απόδοση πλην ποιοτικότατοι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Ισπανοί, προέρχονται από μέτριο παιχνίδι εναντίον των κάκιστων Γάλλων και καλούνται να δικαιώσουν όσους τους θεωρούν φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Απέναντί τους οι φουριόζοι Πορτογάλοι του Κριστιάνο Ρονάλντο (άλλως ''λατρέψτε με, είμαι είδωλο'') και της παρέας του, οι οποίοι έπαιξαν πολύ καλά εναντίον των Κροατών και μοιάζουν ικανοί να κάνουν την έκπληξη και να περάσουν εκείνοι στον τελικό της Κυριακής.


Προγνωστικό* Στύλου: ποντάρουμε στην εμπειρία και ποιότητα των Ισπανών και πιστεύουμε ότι εστω και δύσκολα θα νικήσουν, χωρίς να χρειαστεί παράταση ή πέναλτι.

Αύριο, 28 Ιουνίου, έχουμε το δεύτερο ζευγάρι: Γερμανία VS. Ιταλία. Η πιο σταθερή ομάδα του τουρνουά είναι μέχρι τώρα η Γερμανία, με πολύ φορμαρισμένο κέντρο-επίθεση. Δικαίως χαρακτηρίζεται, μαζί με την Ισπανία, ως ένα από τα δύο φαβορί του φετινού Euro. Φτάνει στα ημιτελικά ανεβασμένη μετά την τεσσάρα που έριξε στην Ελλάδα, και καλείται να ξεπεράσει τους Ιταλούς. Οι οποίοι έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις με το παιχνίδι τους εναντίον της Αγγλίας (αγγλάκια δε σας χάλασε!) και, κακά τα ψέμματα, παραμένουν οι γνωστοί Ιταλοί.


Προγνωστικό** Στύλου: ποντάρουμε στη συμπάθεια του Δόκιμου για τη σκουάντρα ατζούρα και την άμυνα. Το ματσάκι θα το κλέψει η ομάδα του Μπουφόν στα πέναλτι.
___________________________________

* Κάνουμε την πλάκα μας και δεν είμαστε ειδικοί. Μην πάει κανένας να παίξει στοίχημα και τον πάρουμε στο λαιμό μας! Ουαι αμαρτωλοί!
** Ως κλασικοί τσάτσοι όμως, αν κοιμηθεί ο Θεός και έρθουν πρίμα τα αποτελέσματα τότε θέλουμε μερίδιο :o)

Δεν υπάρχουν σχόλια: