Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Reverend Beat-Man

Ο αιδεσιμότατος Beat-Man. Τον γνωρίζετε; Μάλλον όχι, οπότε ήρθε η ώρα να τον μάθετε μπας και σώσετε τις αμαρτωλές ψυχές σας - πλησιάζει άγιο Πάσχα του Κυρίου βρε! Ως συνήθως, ο Στύλος θα είναι αρωγός στην προσπάθειά σας να μετανοήσετε για το σφάλμα σας...


Ο τύπος είναι Ελβετός μουσικός, με ειδίκευση σε αυτό που ονομάζουν στη Voodoo Rythm Records (την εταιρία του) ως ''primitive rock n' roll''. Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του, η ιδέα του αιδεσιμότατου γεννήθηκε το 1999. Κατά τη διάρκεια περιοδείας με το τότε γκρούπ του, τους Monsters, είχε ένα ατύχημα που τον έκανε να χάσει μέρος της φωνής του. Ενω λοιπόν είχε πάρει την απόφαση να σταματήσει, μία νύχτα είδε όραμα τους Robert Johnson και Screamin Jay Hawkins (αμφότεροι μορφές των blues) που του είπαν ότι πρέπει να κηρύξει το ροκ εντ ρολ! Για να το πούμε διαφορετικά δηλαδή, ο Reverend Beat-Man είναι προιόν αποκάλυψης! Και κάπως έτσι ξεκίνησε ως κήρυκας του δικού του ιδιαίτερου μουσικού στυλ που ονομάζει rock n' roll and gospel blues trash! Πάρτε μία πρώτη γεύση:



Αποστολή του αιδεσιμότατου (επειδή, όπως πιστεύει ο ίδιος, βρίσκεται σε αποστολή της εκκλησίας των Blues Trash!) είναι να κηρύξει το λόγο του Κυρίου ώστε οι άνθρωποι να δουν το Φως το αληθινό! Με μοναδικά του όπλα την κιθάρα του, ένα kick drum και τον πύρινο λόγο του, κηρύσσει για αμαρτίες και ανθρώπινες αδυναμίες, για χαμένες αγάπες, για ζωντανούς και νεκρούς, για το Θεό και το Διάβολο. Μέχρι τώρα, έχει εμφανιστεί σε Ευρώπη, Αμερική, Βραζιλία, Αργεντινή και Ιαπωνία - αν και πλέον απέκτησε δύο παιδιά οπότε αραίωσε πάρα πολύ τις συναυλίες του. Συχνά τον συνοδεύουν στις ζωντανές εμφανίσεις του και οι αγαπημένες του καλόγριες... Πέρα από τη solo καριέρα του ιεροκήρυκα, ο τυπάς βγάζει επίσης φανταστικά podcasts, τα sonic nightmares. Και εδώ για τα πιο πρόσφατα.

Όσον αφορά το μουσικό στυλ του αιδεσιμότατου, αυτό συνδυάζει στοιχεία από rock n' roll, rockabilly, punk, garage, gospel, blues, acid jazz και δεν συμμαζεύεται. Φυσικά, ο αχταρμάς αυτός πάντοτε έχει έντονη τη σφραγίδα του μουρλο-χαρακτήρα του αιδεσιμότατου και της χαρακτηριστικής φωνής του. Η ίδια μουρλαμάρα κάνει την εμφάνισή της και στα υπέροχα καλτ βίντεό του:




Μπορεί κάποιοι να τον βρίσκετε γραφικό αλλά σας διαβεβαιώ ότι μία και μόνον ακρόαση των άλμπουμ του είναι αρκετή για να σας κάνει να αλλάξετε γνώμη και να δείτε το φως... Ο Στύλος σας προσφέρει αυτή τη δυνατότητα εδώ, εδώ κι εδώ. Κατεβάστε τα διαμαντάκια, βάλτε ένα ποτάκι και αφήστε το λόγο του αιδεσιμότατου να πλημμυρίσει τις ψυχές σας...

3 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Κάτι μάθαμε και σήμερα, ξανά! Χεχε!

paraxeno pirouni είπε...

Respect, ο τύπος είναι μεγάλη μορφή! Αν και ομολογώ πως μαγεύτηκα περισσότερο από το εκκλησιαστικό βιντεάκι παρά από την ίδια τη μουσική του!
Ωστόσο, την Παρασκευή το βράδυ μετά τους Χαιρετισμούς θα ήθελα πολύ να ακούσω τα "fuck you jesus fuck you oh lord" και "popcorn up your arse" πίνοντας τη Θεία Κοινωνία! :pp
(ωχ, φωτιά θα πέσει να με κάψει! :)

Δόκιμε btw τσέκαρε κι ένα ωραίο blog, θα βρεις εκεί πολλά εκκλησιαστικά καλούδια:
http://bromisteraki.blogspot.com

Dokimos είπε...

@KitsosMitsos: Axaaaaa! Wste den ton hxeres, e? Prolabaineis den prolabaineis na kaneis 1-2 taxidia-proskynhmata-anarthseis mexri to Pasxa gia na sygxwretheis... ;)

@Dark Chef: Axaaaa! Wste oute esy ton hxeres, e? Potisou grhgora me thn ethistikh mousikh (k ta g@mata binteo) tou aidesimotatou! Mexri na pas gia theia koinwnia, anoixe kamia theia mpyra :)

ps: poly kalo to blog, mphke amesws sta adelfa links tou Stylou