Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Αραβική επιχειρηματικότητα

Όλοι ξέρετε τη διάσημη κινηματογραφική τριλογία Ο Νονός (1972). Όλοι επίσης θα γνωρίζετε το θρυλικό αγγλικό φαγητό fish and chips. Ε, λοιπόν, το ισλαμικό μάρκετινγκ που δραστηριοποιείται στο Νησί κατάφερε να συνδυάσει αυτά τα δύο με απίστευτη επιτυχία - και πρόσθεσε μάλιστα και μία γαλλική νότα! Απολαύστε λοιπόν το... Le Codfather!


Το μαγαζάκι το έχει Άραβας. Είναι φαστ-φουντάδικο που πουλά μπακαλιάρο (cod) και πατάτες, κεμπάμπ, μπέργκερ της κακιάς ώρας και άλλα διάφορα υγιεινά... Τί έκανε λοιπόν ο δαιμόνιος ιδιοκτήτης για να ψαρέψει πελατεία? Σου έβαλε γαλλικό άρθρο για μόστρα. Θυμίζει μπιστρό, μπορεί και να του θυμίζει τα χρόνια που ζούσε στη Γαλλία, δεν ξέρω. Σίγουρα πάντως σου τραβά την προσοχή. Κατόπιν, σκέφτηκε αγαπημένες ταινίες των εγγλέζων (γκανγκστέρια κτλ είναι πάντα τοπ σε παρόμοιες λίστες) και σε μία στιγμή έμπνευσης παρατήρησε ότι το cod με το God βγάζουν παρόμοιο ήχο. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Και ο Δόκιμος ήταν εκεί για να την απαθανατίσει.

7 σχόλια:

thalassaki είπε...

λε γκοντφαδούρ; λα τουρλού.. Και πήγες φυσικά, αλίμονο :) Δε μου λες - ψάρι έφαγες ή μπέργκερ της συμφοράς; Ελπίζω από στομάχι όλα καλά. Δεν ανοίγουμε κι εμείς ένα σε στυλ υπόγειου μαγέρικου με χέβι μέταλ μουσική υπόκρουση, λάιβ βραδιές και συνταγές της γιαγιάς;
Καλή Κυριακή αγαπητέ μου

Dokimos είπε...

Xaxa, to endiaferon mou auth th fora htan kathara fwtografiko - kathws thn exw pathsei kapoies fores sto parelthon me to fai! Wraia h idea gia to mageirio, tha ekane patago! Alla na paizoume k alternative, ta frikia den exoun polla lefta gia petama ;)

Kalh Kyriakh kai se sena

paraxeno pirouni είπε...

Θεός ο τύπος, δεν το συζητώ!
Και μόνο για το χιούμορ και το φοβερό λογοπαίγνιο εγώ θα τον τιμούσα (χμμ, λέμε τώρα).
Ένα τέτοιο έυστοχο και ψαγμένο όνομα πρέπει να σκεφτώ και για το δικό μου εστιατόριο (ε, ζήλεψα, άσε που εγώ έχω και το όνομα, ας έχω και τη χάρη!) το οποίο θα σερβίρει ψαγμένο αλλά νόστιμο και υγιεινό φαγητό! :)

Εσένα όταν έρθεις θα σε κεράσει φυσικά το μαγαζί, αλλά για τη μουσική δεν κάνω συμβιβασμούς! Άντε να σας παίζω και καμιά ροκ μπαλάντα ή κανένα έντεχνο που και που. :)

Α, το κοινό του Heavy Metal δεν είναι μόνο φρικιά Δόκιμε, θα σε μαλώσω!

Dokimos είπε...

Dark Chef, esy pou exeis to onoma kai th xarh prepei na synergasteis mazi mas kai na anoixoume ena magazi apo koinou! Sto onoma tha ta xalasoume?! Ektos an theleis na kaneis xontrh mpaza monh sou me tis skoteines syntages sou, opote paso :)

Ta frikia mphkan asfalws epithdes, xaxa! Ena apo ta pragmata pou antipathw arketa einai ta stereotypa!

Clem Lumen είπε...

Εξυπνο!!!
Ο τιτλος με το δικιο του :P

Σε φιλω

Dokimos είπε...

Geia su pneuma!
Eides o syndyasmos tou xioumor kai ths epixeirhmatikothtas?!

Kalo su brady!

Радомир Эра είπε...

Εάν είχατε οικονομικά προβλήματα, τότε είναι καιρός να χαμογελάσετε. Το μόνο που χρειάζεται να επικοινωνήσετε με τον κ. Benjamin είναι το ποσό που θέλετε να δανειστείτε και η περίοδος πληρωμής που σας ταιριάζει και θα έχετε το δάνειο σας εντός τριών εργάσιμων ημερών. Μόλις επωφελήθηκα για έκτη φορά ένα δάνειο 700 χιλιάδων δολαρίων για περίοδο 180 μηνών με τη δυνατότητα πληρωμής πριν από την ημερομηνία λήξης. Ο κ. Benjamin με βοηθάει με δάνειο. Κάντε επαφή μαζί του και θα δείτε ότι είναι ένας πολύ ειλικρινής άνθρωπος με καλή καρδιά. Το email του είναι Lfdsloans@outlook.com και ο αριθμός τηλεφώνου του WhatApp είναι +1-989-394- 3740.