Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Χρόνια πολλά Google!

Η Gοοgle Inc., η πιο γνωστή εταιρία διαδικτυακών αναζητήσεων, συμπλήρωσε σήμερα 11 χρόνια ζωής. Ο Larry Page και ο Sergy Brin ίδρυσαν την εταιρεία το 1998 ενώ ηταν ακόμη φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Στανφορντ (τέτοιες ιδέες να είχαμε εδώ στο Στύλο και θα το' χαμε πουλήσει το μαγαζί...). Ακούς Δάσκαλε?!

Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι σχεδόν κάθε χρονιά η Google "γιορτάζει" τα γενέθλιά της σε διαφορετική ημερομηνία. Πέρσι ήταν η 7η Σεπτεμβρίου, ενώ άλλη χρονιά ήταν στις 2 του μήνα! Σήμερα πάντως στο λογότυπό της, στη θέση του γράμματος "l" έχει τοποθετηθεί ο αριθμός 11.

Η εταιρεία πλέον έχει επεκταθεί, αφού περιλαμβάνει εκτός από τις αναζητήσεις διαδικτυακές εφαρμογές όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (το δημοφιλές G-mail), on-line χάρτες (Google maps) και το εντυπωσιακό Google earth, προγράμματα επεξεργασίας κειμένων (Google reader), βίντεο (Google videos) και εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα έκανε άνοιγμα και στους web browsers με το Google Chrome (προσπαθώντας να πάρει μερίδιο από την Αλεπού), ενώ δημιούργησε λογισμικό και για κινητά τηλέφωνα με την ονομασία Google Android.

Εδώ το σχετικό αμερικάνικο ρεπορτάζ

4 σχόλια:

Mixos είπε...

Με διαφορά το πιο χρήσιμο εργαλείο σε όλο τον διαδικτυακό κόσμο. Πλέον ο όρος "μηχανισμός αναζήτησης" έχει ταυτιστεί με τον Γκούγκλη ... Να τα κατοστήσει!!

Cybergoulion είπε...

Ψαγμένη ανάρτηση!

Dokimos είπε...

@Mixos: mia xara irthes sta genethlia alla xexases to dwraki :) Kati apo monasthri kalo einai... xereis esy!

@Cybergoulion: e, ma twra... metanoies shmera brady mhn kaneis, tha stis xtyphsw egw gia to compliment :ppp

megia to avatar kiolas! poly kalo!

Cybergoulion είπε...

Δεν είμαι μούρλια με την καινούρια μου μοτοσυκλέτα;