Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Συνταγές από το Στύλο: λουκανικο-σαντουιτσόνια

Αδερφοί μου σας χαιρετώ! Νέα πρόταση για φαγητό, οικονομική και γρήγορη, για να μείνουν λεφτά στο πουγκί σας και συνάμα να φάτε μόλις πεινάσετε: αμφίψωμο μετά λουκάνικου, τύρου και μαρουλίου (ή αλλιώς όπως λέμε και με το Δάσκαλο, λουκανικοσαντουιτσόνια).. Μπορεί κάποιοι άπιστοι να μη βάζουν την υπέρτατη τροφή που ακούει στο όνομα σάντουιτς στην κατηγορία ''συνταγές'' επειδή τάχα μου στην ουσία δεν μαγειρεύεις και λοιπές χαζομάρες και κουκουνάρες - κάνουν μέγα λάθος! Ας ανοίξουν κανένα σχετικό βιβλίο να δουν την κατηγορία ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ με μεγάλα γράμματα και μετά τα ξαναλέμε..

Λοιπόν, χρειάζεστε τέσσερα λουκάνικα (έτοιμα βραστά ή ωμά), δύο φύλλα μαρουλιού, τυράκι (με φέτα να ξέρετε ότι το σαντουιτσάκι βγαίνει λίγο βαρύ ;)), κατά προτίμηση κάτι Ολλανδικό, τέσσερις φέτες ψωμί για τοστ και βούτυρο για επάλειψη.. Όσοι έχετε βραστά λουκάνικα, απλά τα κόβετε κατά μήκος και ξεκινάτε να στοιβάζετε υλικά.. οι μερακλήδες που αγόρασαν ωμά, τα τυλίγουν σε αλουμινόχαρτο και τα βάζουν στο φούρνο για κανένα 20λεπτο.. το τηγάνι τα κάνει πολύ λαδερά, οπότε καλύτερα να το αποφύγετε.. το τέλειο φυσικά θα ήταν να υπάρχει σχάρα! Για παραλλαγή μπορείτε να προσθέσετε μουστάρδα ή ντομάτα (ή και τα δύο)! Τέλος, να προειδοποιήσω ότι όσοι τα δοκίμασαν δύσκολα επέστρεψαν στο κλασσικό δίπτυχο ζαμπόν-τυρί...
Άντε και καλή σας όρεξη!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To ψωμακι του τοστ δεν ταιριαζει πολυ με το λουκανικο. Θελει κατι πιο αφρατο.

Dokimos είπε...

laimarge mporeis na baleis ciabbatta h ywmi gia hot dog - peri orexews allwste..

Ανώνυμος είπε...

Ο Sandwitch ήτανε κόμης των ομόνυμων νησιών,αλλά και μανιώδης χαρτοπαίχτης.
Επιδη λοιπόν το τυπάκι δεν σηκωνότανε απο τη ρημαδότσοχα ουτε για να φάει,ζήταγε πάντα ένα κομμάτι κρέας ανάμεσα σε 3 φέτες ψωμί.
Οι έτεροι τζάνκουλες το ασπάστηκαν αυτο και τελικά όλοι ζητάγανε "ενα σαν αυτο που τρώει ο Σαντουιτς"
Τιμης ένεκεν λοιπόν το φαγητο αυτο πήρε την ονομασία του..
[ετσι για να κανουμε και ιστορία μαγειρικης τέχνης]
Και ναι το ψωμι του τοστ ειναι μαλακο και μου κανει!

Dokimos είπε...

Etsi akribws opws ta les theia, k se euxaristw poly gia tin istoriki ypenthimisi! An den itan k i idea tou komi, den tha mporousame shmera na ftiaxnoume ta tetraorofa sandwiches pou den mporoume oute na dagkwsoume ;)))